Kommunikáció fejlesztése

KOMMUNIKÁCIÓ FEJLESZTÉSE JÁTÉKOSAN

Kommunikáció fejlesztése 3

Amerikából jöttem

Két gyermek/egy gyermek és egy szülő közösen kitalálnak egy foglalkozást, tevékenységet. Ezt el kell mutogatniuk, a többiek pedig megpróbálják kitalálni. Segítségképpen megadhatjuk a szó első és/vagy utolsó betűjét. Ebben a játékban nagyon fontos az együttműködés.

Ki vagyon én?

Ezt a játékot többen kell játszani. Szükségünk van néhány képre, szóképre. Egy gyermek kivételével (ő fogja kitalálni a tárgyat, cselekvést stb.), a többiek húznak egyet a kártyák közül. A képen látható élőlényről, tárgyról, cselekvésről, foglalkozásról kell mondatokat alkotni, míg társuk ki nem találja azt.

Szituációs játék

A gyermekek eljátszanak egy általuk jól ismert mesét, a szülővel közösen kiosztják a szerepeket, majd kezdődhet az előadás. 🙂 Nehezíteni lehet a játékot, hogy a szülő felolvas egy a gyermekek által ismeretlen mesét, majd ezt kell eljátszani. Bábokkal, vagy plüssállatokkal, babákkal is eljátszhatunk egy történetet.

A gyermekek kapnak 1 képet, ez alapján kell eljátszaniuk egy történetet, a szöveget ők találják ki. Ez a jelenet lehet egy boltban, az utcán, autóban, ünnepségen, iskolában, játszótéren, otthon, strandon, állatkertben stb.