Fantáziát fejlesztő relaxációs játékok

Fantáziát fejlesztő relaxációs játékok

FELHŐ ÉS ESŐ

„Most szeretnélek Téged (titeket) meghívni egy játékra. Egy rejtvényt fogok Neked (nektek) elmondani, amit majd ki is találhatsz (találhattok). A játék során átváltozhatsz (átváltozhattok) valami egészen mássá, mint amilyen (amilyenek) a valóságban vagy (vagytok). Most pedig  helyezkedj (helyezkedjetek) el kényelmesen és vegyél (vegyetek) egy mély levegőt és lassan fújd (fújjátok) ki! Ezután csukd (csukjátok) be a szemeteket, hogy könnyebben el tudjátok képzelni azt, amiről mesélni fogok!

Képzeld el, hogy lebegsz a levegőben egészen puhán, fenn az égen, lebegsz a nap közelében és a sugarai felmelegítenek. Éjszaka rád világítanak a csillagok. Meg is tudod őket számolni, bár nagyon sokan vannak. Lassan egyre nehezebb és nehezebb leszel, egyre sötétebb, apró vízcseppek sűrűsödnek, formálódnak benned. Aztán finoman leesnek a földre. A föld nagyon örül, gyorsan beissza magába a vízcseppjeidet. Te megkönnyebbülsz, könnyűvé válsz és lebegsz könnyedén, szabadon. Képzeld el, mi vagy Te? Majd lassan nyisd ki a szemed és meséld el, mivé változtál és hogy érezted magad!”

 

VITORLÁS HAJÓ

„Most szeretnélek Téged (titeket) meghívni egy játékra. Egy rejtvényt fogok Neked (nektek) elmondani, amit majd ki is találhatsz (találhattok). A játék során átváltozhatsz (átváltozhattok) valami egészen mássá, mint amilyen (amilyenek) a valóságban vagy (vagytok). Most pedig helyezkedj (helyezkedjetek) el kényelmesen és vegyél (vegyetek) egy mély levegőt és lassan fújd (fújjátok) ki! Ezután csukd (csukjátok) be a szemeteket, hogy könnyebben el tudjátok képzelni azt, amiről mesélni fogok!

Képzeld el, hogy ringatózol a vízen és könnyedén ide-oda billensz! A víz nagyon kellemes, meleg és puha. Lágy, kék hullámok jönnek és meglöknek, ringatnak téged. Te erős és szilárd vagy. A nap süt, felmelegíti a fát, amelyből téged építettek. Aztán elkezd fújni a szél és kifúj téged a tengerre. Vitorláid felfogják a szelet és tovább röpítenek téged. Képzeld el, mi vagy Te? Majd lassan nyisd ki a szemed és meséld el, mivé változtál és hogy érezted magad!”