10 egyensúlyfejlesztő játék

10 EGYENSÚLYFEJLESZTŐ JÁTÉK

Szigetről szigetre
Egy lábon ugrálnak egyik karikából a másikba – minden szigetet meg kell látogatni, egy szigeten egyszerre csak egy gyerek lehet, a szigeten pihenhet egy picit, lábat cserélhet. (Ki a legügyesebb gólya?) Nyitott, majd csukott szemmel (éjszaka alszik a gólya) minél tovább próbálnak féllábon állni.

Átkelés a folyón
Egy létrát keresztbe rakunk két széken, ezen kell átjutniuk a gyerekeknek, és egy labdát, stb. megszerezni, és visszajuttatni a kiindulási pontra.

Alagútban a labda
Alagút sort képeznek a gyerekek négykézlábon, egymás mellett állva, és egy labdát adnak egymásnak gurítva, vagy egyéb tárgyat csúsztathatnak, átadnak egymásnak. Hajótörés Egy padon állnak a gyerekek, a csoportvezető számokat mond, egy előre megbeszélt szám azt jelenti, hogy süllyed a hajó, menekülni kell. A gyerekeknek a pad körüli szigetekre kell ugrani rajzolt vagy letett karikákba.

Zárt áramkör
Párosával mennek a gyerekek a padon, az első hátrafelé tart két botot, a második előre, hogy a hegyük összeérjen.

Öt láb
Két gyerek egy botot fog a két végén, egy harmadik egyik lábát átemeli, így hárman egymás mellett mennek, illetve a középső ugrál egy célig. Utána váltanak.

Pingvin
A pingvinmama így viszi a kicsinyét. Egyik gyerek mezítláb rááll a másik lábaira, és az így viszi. Csukott szemmel is, találja ki, hogy a szoba melyik részébe került. Hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az egyensúlyra a hordott gyereknek is vigyáznia kell. A csoportvezető vigye a nagyobb testűeket!

Százlábú
A gyerekek egy csoportba állnak, egy kötéllel a derekuknál összekötjük őket csokorba, így kell egy célhoz eljutniuk. Először csak három-négy gyereket kössünk össze, és fokozatosan növeljük.

Mocsár
Elvarázsolt helyen kell átvergődni a gyerekeknek. Bal lábukkal csak piros, jobb lábukkal csak kék korongra szabad lépniük, így kell átkelni egy ingoványon. A korongokat úgy helyezzük el, hogy megoldható legyen a feladat akár többféleképpen is, de ne lehessen könnyen átlépni egyik korongról a másikra.

Halfogás pallóról
Egy pad körül, elérhető távolságban korongokat szórunk el, a gyerekeknek úgy kell ezeket a halacskákat megfogni, hogy közben ne essenek, tenyereljenek a vízbe.

Krumplifutás
Egy kanálra krumplit teszünk, így kell eljutni egy meghatározott helyre – lehet akadályokon keresztül is.