Játékötletek tesi órára

 Játékötletek tesi órára ovisoknak és kisikolásoknak

Játékok pók- és rákjárás közben

  1. Szabadulj a babzsáktól: 2 csapat egymással szemben helyezkedik el a terem 2 oldalán és kapnak 5-5 babzsákot. Sípszóra elindulnak a csapatok pók- és rákjárásban és megpróbálják átjuttatni (kézzel-lábbal csúsztassák) a babzsákokat az ellenfél oldalára. Az a csapat győz, akinél nem marad egy babzsák sem.
  2. Rablópók: minden gyerek kap az ölébe 2 babzsákot. Sípszóra elindulnak a „pókocskák”, hogy elvegyék egymástól a babzsákokat. Fontos szabály, hogy egyszerre csak 1 babzsákot vehetnek el a gyerekek és ha már valaki hozzáért a babzsákhoz, társának engednie kell, hogy elvegye azt!
  3. Pók Pisti: a gyerekek párban, felhúzott térddel leülnek egymással szemben. A gyerekek által ismert mondóka ütemére, keresztben jobb kéz – talaj, bal kéz – talaj, jobb láb – talaj – bal láb – talaj ütése.

A gólya és a gyíkok

A terem / szoba 2 végében helyezkedjenek el a gyerekek. Az egyik oldalon egy gyerek (aki a gólya lesz) háttal áll a többieknek. A „gyíkok” halkan elindulnak a „gólya” felé. A „gólya” időnként megfordul, akkor a „gyíkoknak” mozdulatlanná kell válniuk. Aki mégis megmozdul, őt a „gólya” visszaküldi (1-2 lépést, vagy a kiindulópontra). Az a „gyíkocska” nyer, aki először eléri a „gólyát”. 🙂

Fogójátékok

  • Halász fogó2 gyerek kézen fogva fut, így kapják el a többieket és egyre hosszabb lesz a lánc.
  • Oroszlános fogó: az egyik gyerek lesz az „oroszlán”, a többiek pedig körbeülik a földön kuporgó oroszlánt. Amikor az oroszlán azt mondja, hogy „Éhes már az állatok királya, mi lesz ma a vacsorája?” – erre elindul mindenki és elkezdenek futkározni. Akit megfogott az oroszlán, alagutat tart négykézláb és amíg 5-ig számol, az alagútban elbújhat valaki. (A játék lehet kiesős is, ebben az esetben az 5-ig számolás után kiáll a gyerek.)
  • Sünis fogó: a gyerekek körben, a „süni” pedig középen lekuporodva helyezkedik el. A gyerekek szaladgálnak és akit elkap a „sün”, sünné változik és lekuporodva akadályt képez, a futóknak pedig kerülgetni kell a „süniket”.